Ошибка выполнения запроса! - Duplicate entry '154880848' for key 'PRIMARY'
Хабаровск Православный | Продолжить молиться об "утолении вражды и нестроения", призвал паству митрополит Хабаровский и Приамурский Игнатий
Хабаровск православный Журнал Продолжить молиться об "утолении вражды и нестроения", призвал паству митрополит Хабаровский и Приамурский Игнатий

Продолжить молиться об "утолении вражды и нестроения", призвал паству митрополит Хабаровский и Приамурский Игнатий

Информационный отдел Хабаровской епархии. Фото: Юлии Маковейчук (http://www.pravmir.ru/))

22.04.2012

Митрополит Хабаровский и Приамурский Игнатий по окончании в Спасо-Преображенмском кафедральном соборе молитвенного стояния в защиту веры, Церкви и поруганных святынь, призвал паству продолжить молиться в храмах и домах до праздника Вознесения Господня "об утолении вражды и нестроений, на Церковь твою, силою диавольскою воздвизаемая".

Приводим прошения и молитву из чина молебного пения в защиту веры, Церкви и поруганных святынь:

О еже милостивым оком призрети на Церковь свою святую и сотворити ю невредиму и непреобориму от восстающих на ню и попирающих святыни ея, молим Тя, милосердый Господи, услыши и помилуй.

о еже просветити мысли неверием и ожесточением помраченных светом своего богоразумия, верных же своих укрепити и непоколебимых в правоверии соблюсти, молим Тя, Всесильный Творче, услыши и помилуй.

давый заповедь Твою нам, еже любити Тебе Бога нашего и ближняго своего, сотвори, да ненависти, вражды, обиды, мздоимства, клятвопреступства и прочая беззакония прекратятся, истинная же любовь да царствует в сердцах наших, молим Ти ся, Спасителю наш, услыши и милостивно помилуй.

Всевышний Боже, Владыко и Содетелю всея твари, наполняяй вся величеством Твоим и содержай силою Твоею.

к Тебе великодаровитому Господу нашему припадаем, сердцем сокрушенным исповедающе грехи и беззакония наша, имиже прогневахом Твое благоутробие и затворихом щедроты Твоя. сего ради уничижением и поношением поразил еси нас, попустил храмы Твоя дати на поругание.

Премилосердый и Всесильный, не до конца гневайся, Господи! буди милостив нам, молит Тя твоя Церковь, представляющи Тебе Начальника и Совершителя спасения нашего Иисуса Христа. укрепи нас в правоверии силою Твоею, заблуждающим же просвети разумныя очи светом Твоим Божественным, да уразумеют Твою истину, умягчи их ожесточение, утоли вражды и нестроения на Церковь Твою силою диавольскою воздвизаемая, да вси познают Тебе, Господа и Спасителя нашего.

Не отврати лица Твоего от нас, Господи, воздаждь нам радость спасения Твоего. помяни милости, яже показал еси Отцем нашим, преложи гнев Твой на милосердие и даждь нам помощь в скорби сущим.

Молит Тя Твоя Церковь, представляющи Тебе ходатайство всех святых в земли Российской просиявших, изряднее же Пресвятыя Богородицы и Приснодевы Марии от лет древних покрывающия и заступающия страну нашу.

Возгрей сердца наша теплотою благодати Твоея, утверди волю нашу в воли Твоей, да якоже древле, тако и ныне прославится всесвятое имя Твое, Отца и Сына и Святаго Духа, во веки веков. Аминь.

Порубленная икона из храма Прокопия Праведного из Великого Устюга

Осквернённая Владимирская икона Божией Матери из Великого устюга

Образ Богородицы " Помощница в родах" из Великого Устюга

 

 


Святыни, Милосердие, Митрополит, Церковь, Помощь